חקירה של ביטוח לאומי - וחברות ביטוח לפני תביעות סיעוד

וב הציבור אינו מעוניין להגיע למצב בריאותי שהוא סיעודי וזאת לאור הסבל והמורכבות של סיטואציה מסוג זה עבור כל אדם. אך אם הדבר קורה בפועל, אתם אמורים להגיש תביעת סיעוד כדי לקבל את מלא הזכויות וההטבות הרפואיות, הסוציאליות והכספיות.

הגשת תביעת סיעוד

המצב הסיעודי גורם לאי נוחות רבה הן מנטלית והן רפואית, אך אף על פי כן אתם צריכים לבצע כמה מהלכים כדי לקדם נושאים בירוקרטיים ולקבל מהמוסד לביטוח לאומי ומחברת הביטוח בה יש לכם פוליסת סיעוד, את מלוא המעטפת המגיעה לכם. למהלך זה יש כמה שלבים ויש לפעול על פי הסדר כדי לקבל תשובות בהקדם.

תביעה המוגשת לגורמים הרלוונטיים כוללת את מלוא המסמכים הרשמיים שמעידים על מצבכם כמו לדוגמה, סיכום אשפוז מבית החולים, דוח סיכום מחלה שנרשם על ידי גורם בכיר במחלקה, אישורים על טיפולים ועל ניתוחים שבוצעו, מסמכים המעידים על כך שאתם מעסיקים עובד זר כמה שעות ביממה לאור חוסר המסוגלות לפעול באופן עצמאי ועוד.

בהתאם למצבכם יש להגיש תביעות למוסד לביטוח לאומי, לחברת הביטוח בה רכשתם פוליסת סיעוד ולקופת חולים שגם בה רכשתם פוליסת סיעוד ושילמתם תשלומים רבים לאורך שנים עבור סיעוד.

אילו מבחנים אדם צריך לעבור

 כדי לתהות על המצב הרפואי המדויק שלכם, יגיע לביתכם מומחה גריאטריה כמו רופא או אח, אשר יבצע לכם מבחן תפקוד – ADL כדי לקבוע את רמת הזכאות שלכם. המבחן שהוא הכנה לתביעת סיעוד, כולל בדיקת ביצוע של כמה פעולות כמו לדוגמה:

  • מעבר משכיבה לקימה.
  • מסוגלות לאכול ולשתות לבד ללא עזרה.
  • שליטה על הסוגרים.
  • יכולת להתנייד באופן עצמאי.
  • אפשרות להתרחץ ולשמור על ההיגיינה באופן עצמאי.

הסבר על הוועדה הרפואית

ועדה רפואית מורכבת מכמה אנשי מקצוע בנישה מסוימת, התואמת את מחלתו של התובע. לדוגמה מומחי קרדיולוגיה, רופא, אח ועובד סוציאלי. חברי הוועדה שומעים את המידע הרפואי שאתם מספרים הכולל את פרטי המקרה שלכם. בנוסף לכך הם בודקים באופן מעמיק את כל המסמכים שאתם מציגים ובסופו של התהליך הם קובעים את שיעור הנכות התואם את מצבכם הרפואי.

החוקרים

חברות הביטוח נהנו לאורך שנים מהתשלומים שלכם עבור ביטוח סיעודי, אך שמגיעה שעת האמת הם מתחמקים מביצוע התשלום המלא או חלק ממנו. כדי להוכיח את צדקתם, הם נעזרים בחוקרים פרטיים.

באילו מקרים נעשה שימוש  בשירותיהם

זה קורה כאשר מנהלי חברת הביטוח חושבים שקיימת סבירות גבוהה שהמקרה שלכם אינו כה חמור כפי שהוא מוצג ויש חשד שאתם מבקשים הטבות שלמעשה אינן מגיעות לכן, כיוון שהמקרה הוא חמור פחות .

מה החוקרים מנסים להוכיח

החוקרים מנסים להוכיח שהמידע שהצגתם אינו אמיתי, כמו לדוגמה אמרתם שאתם נעזרים בהליכון ביום יום ולמעשה אפשר לראות אתכם במיקומים שונים שאתם הולכים לבד ללא צורך באביזרים תומכים.

 אילו פעולות החוקרים עושים

החוקרים מבצעים מעקבים שונים, הן במקומות שאתם מגיעים אליהם באופן תדיר כמו למקום העבודה או לקניות והן למקומות שאליהם אתם מגיעים לעיתים רחוקות כמו נסיעה לחופשה בארץ או בחו"ל. כדי להוכיח שמדובר במצג שווא שלכם, הם עוקבים אחריכם ולאחר מכן מתעדים זאת באמצעות תמונות או סרטונים אותנטיים שאינם מותירים מקום לספק.

מה קורה לאחר החקירה  לאן הממצאים עוברים

בתום החקירה שעלולה להימשך ימים, שבועות ואף חודשים, החוקרים מעבירים למנהלים שלהם דוח מפורט על הממצאים של החקירה שלהם. זה כולל את כל התמונות והסרטונים שלכם שהם צילמו בסיטואציות שונות. במקצת מהן אפשר לראות אתכם אכן נעים באמצעות הליכון כפי שהצהרתם ובמקרים אחרים אפשר לראות אתכם הולכים ברגל, מטפסים במדרגות או נכנסים לים כשאתם מבצעים זאת ללא תמיכה כלל.

האם החוקרים יכולים להשפיע על התביעה

המטרה המוצהרת של חברות הביטוח היא לבדוק לעומק את התביעה שלכם ולכן הם מעסיקים חוקרים מומחים לנישה זו שמכירים את ההתנהלות של אנשים כמוכם ולכן הם מבצעים חקירה ענפה בכל תיק.

 

היערכות לתביעת סיעוד אינה עניין של מה בכך, מדובר בנושא אקוטי שיש לבצע אותו כהלכה כדי להצליח בו. אם אתם מעוניינים במידע מקצועי על תביעות סיעוד היכנסו לאתר מגן מומחים.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון